Regner ikke med at altfor mange trodde at nyhetsredaksjonen hadde tatt julefri ennå selv om det er litt lenge siden forrige nyhetsmail. Den forrige kom 17. november og handlet blant annet om litt nytt fra NBA og ikke minst at Joacim la bort fløyten. Jeg velger å si «inntil videre» og håper vi har ham tilbake på banen igjen snart. Reprise for de tungnemme finnes her:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200&x=1&a=238543

Siden forrige nyhetsoppdatering har Hammervoll vært ute og luftet kofferten sin igjen, denne gangen gikk turen til Solna i Sverige der et russisk topplag var på besøk. Solna VIkings møtte Dynamo Moskva og fikk bokstavelig talt så «hatten passet» enda ingen av spillerne bar hodeplagg. Les mer om Johns kamp, meddommer og lagene her:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=239745

Finanskrisen har bølget inn over det meste av verden med stadig mer omfattende konsekvenser, også for basketballklubbene her i Norge. Sponsorer trekker seg fra avtaler og flere av klubbene i BLNO sliter nå så tungt at det nesten vil være et mirakel om vi avslutter sesongen med alle lagene på plass. Både Tromsø og Harstad er visstnok hardt ute å kjøre, sistnevnte hadde ekstraordinært styremøte i dag for å se om det var mulig å opprettholde driften av klubben. Hvordan det gikk ser du her:
http://www.ht.no/sport/vikings/article209162.ece

Det har jo i lenger tid vært populært med «blogger» på nettet, en slags «skriv-hva-du-vil-om-det-du-vil» side, og ettersom vi som dommere har respekt også for oss selv kan vi jo ikke være dårligere…. Med mulighet for å få utdelt bruker/passord til de mest skrivekåte av dere har vi benyttet mulighetene som vårt webhotell stiller til rådighet, og for en stund siden satte vi opp en egen dommerblogg der det er litt fritt fram (innenfor rimelighetens og sømmelighetens grenser selvfølgelig) å ytre litt av hvert om mangt. Foreløpig har jeg lagt ut noen av disse nyhetsmailen og et par betraktninger om konkrete temaer. Er du interessert kan du ta en titt her og ev. sende meg en mail med bruker og passord dersom du vil ytre noe egnet

Etter at vår kjære DK-leder nærmest til det kjedsommelige har messet om dette med å oppdatere kalenderen vår i Arbiter viser det seg at hele 5-6 dommere altså har unnlatt/glemt å blokkere seg fra f.eks. dømming i deres egen vinterferie (som jo berører 2 helger og et bra antall kampdager). Som en ekstra liten vekker minner også redaksjonen om viktigheten av å være ryddig på dette feltet, sløvhet skaper ekstra arbeid for vår lille komite, og en god del bry for kollegaer som kommer sent inn på oppsettet.

Stikkord for pålogging og oppdatering av tilgjengelighet i kalenderen er f.eks.: FERIER, JOBB (reiser, seminarer, overtid), FAMILIEARRANGEMENT, BEGIVENHETER m.m.

Med andre ord, dersom en dag er tenkt brukt til noe som gjør at du IKKE VIL DØMME denne dagen, så BLOKKER den i Arbiter:
https://www.thearbiter.net/Shared/SignIn/SignIn.aspx

Da er det vel ikke stort annet å gjøre enn å ønske alle en riktig god jul og alt godt for det nye året. La oss håpe at klubbene ikke går konkurs og forsvinner fra nasjonalt nivå, det vil være en ekstrem krise for vår sport.

Ha en fin høytidsuke, gjerne med barnåler, akevitt, ribbe, julegaver og annet inspirert av denne årstiden. Men helst uten mer finansuro, konkurser og annet sponsorarbeid. Det får vente til over nyttår.

Da har hvertfall renta gått ned.