Sittende på en takterrasse i Istanbul føler man seg nesten litt «on top of the world», og med utsikt over en by som strekker seg fra Europa til Asia blir det en følelse av internasjonal stemning i luften.

Årets tur til Euroleague Final Four er sesongens høydepunkt, og de som ennå ikke har vært tilstede på dette arrangementet bør begynne å planlegge neste års tur nå. I mai 2013 går sluttspillet i London, en by som også byr på andre turistmål enn basketball innendørs.

Sammen med ca 15 000 andre basketfans har vi vært i Sinan Erdem Arena her i Istanbul, en skikkelig romslig hall som til tross for størrelsen likevel er passe intim i forhold til kampene. Det gjorde selvfølgelig ingenting at våre billetter ga oss plasser et hakk nærmere parketten enn tidligere år.

Det var skikkelig stemning i hallen under begge semifinalene, takket være greske lag og tilskuere var det som det skal være i et sluttspill der Europas beste lag deltar. Men det hadde vært helt topp dersom grekerne hadde latt sigarettpakkene være igjen hjemme. Utover kvelden viste det seg nemlig at de kunne omtrent like mye om hallens røykelov som om spillereglene i basketball.

Det var veldig interessant å se Luigi Lamonica og Carl Jungebrand som crew chiefer i hver sin semifinale, begge hadde bra kontroll og nøt også stor respekt hos begge lags spillere og coacher. Hvem av dem som får finalen i kveld blir ikke lett å gjette.

Hvem som vinner av CSKA Moskva og Olympiaco er også usikkert, men basert på det jeg så fredag kveld vil jeg holde en liten knapp på de rødhvite grekerne. Deres mannskap og intense innstilling vil kunne male i stykker det russiske laget når det virkelig gjelder. Og på tribunen har ikke den lille delegasjonen med russere en sjanse mot den massive Olympiacos-gjengen.

Før det blir action i kveld får man nyte en avslappet søndag, med godt over 20 varmegrader og en by full av fine cafeer blir det ikke så vanskelig. Istanbul var en svært positiv overraskelse.