Jeg fikk gleden av å oppleve litt NBA-basket forrige uke. Kona jobber fortsatt i Continental Airlines og hvis jeg handler med meg litt gaver hjem, så slipper jeg avgårde på en ”3-dagers” innimellom.

Dermed satt jeg kurs mot Newark, New Jersey. Derfra gikk turen rett til hotellet i Philadelphia og videre til hjemmearenaen Wells Fargo Center. De fleste tenker da på et lag uten en viss Allen Iverson og massevis av dårlige resultater. Jeg har derimot fulgt laget i mange år og sett livekamper med dem hver eneste sesong.


I år har Philadelphia 76ers fått ny coach i Doug Collins (mange husker han som trener for Chicago Bulls og deler av Jordan tiden). Med Collins har laget fra ”the City of Brotherly Love” virkelig fått sving på sakene. Jeg ser de fleste kampene deres via NBA League Pass (veldig bra tjeneste forresten). Sixers skulle møte Phoenix Suns, og det var derfor med litt spenning jeg skulle se kampen med den store stjernen Steve Nash og et Suns-lag som nettopp hadde tradet til seg en annen stor stjerne, nemlig Vince Carter.

Kampen skulle vise seg å bli en av de beste NBA kamper jeg har sett. Det var høyt tempo (Sixers snitter 19 poeng på fastbreak) og mange poeng (Suns snitter 105 scoret og 107 innsluppet). Det ble et par meget heftige dunker med Carter, og ikke minst Sixers stjernespiller Andre Iguodala. Carter begynner å bli eldre, men kan fortsatt dunke mer enn de fleste.

Mer imponerende er Grant Hill hos Suns. Mannen fyller 40 i år, men spiller som om han nettopp har rundet 30 år. Utrolig gøy å se på.

Så tilbake til kampen og det som var det viktigste for meg: En seier til! Etter å ha ledet nesten hele kampen, og tidvis med stor spread, så vant hjemmelaget 105-95. Morsomt å se at Evan Turner endelig hadde en bra kamp. Han er en rookie fra Ohio State som ble draftet som nr. 2 denne sesongen og har slitt veldig med å tilpasse seg spillet i NBA. Denne kvelden ble hans hittil beste i NBA-sirkuset.

Jeg fikk masse påfyll av gode tilskueropplevelser, og ikke minst god NBA-kampmat. Jeg har et par veddemål gående om Sixers og antall seire i år, og ikke minst om de når sluttspillet. Nå ser det veldig bra ut for min del! Gleder meg til middag på Aker Brygge påkostet av en god venn. Hehe….


Jeg fikk også muligheten til å se litt nærmere på hvordan dommerne i NBA opptrer etter de nye reglene rundt teknisk foul osv. Jeg er ganske imponert over hvordan NBA har klart å få til nettopp det de ønsker: Mindre bråk på kampene og mindre klaging på dommeravgjørelsene.

I denne kampen ble coachen til Sixers, Mr Collins, tildelt en teknisk foul. Og det for en meget rolig tilbakemelding til dommerne på en avgjørelse han ikke var helt enig i. Det virker som spillere og trenere virkelig har tatt dette til seg. Lurer på om det har med størrelsen på bøtene å gjøre eller de potensielle karantenekampene man kan få? Det virker ihvertfall. Kanskje noe vi burde vurdere i Europa også?

Så til ekstraopplevelsen på hjemveien. En hockeykamp i Madison Square Garden i New York og muligheten til å få sett den mye omtale Mats Zuccarello Aasen, eller «Zucca» som han er bedre kjent som, ble også en skikkelig godbit. Jeg har tidligere bodd på Hamar og har sett min del av hockeykamper, men må innrømme at å se enn NHL-kamp med en nordmann på banen ble en god del større enn den hjemlige eliteserien.


Det var mange” gåsehudøyeblikk” og Zucca hadde 3 assist i kampen . Bare så dumt at New York Rangers tapte 3-4 mot Florida Panthers. Men etterpå ble han omtalt som en av kampens beste spillere, og det er ikke altfor ofte man opplever nordmenn som gjør det stort i USA, så dette var en veldig fin opplevelse.

Det var faktisk norske flagg på arenaen også. Spesielt!