NBA kombinert med jobb er et must når man har muligheten. Denne uken var jeg i Houston på jobbreise. Straks reiseplanene var lagt, sjekket jeg kalenderen til Houston Rockets, og gleden var stor da jeg oppdaget at de hadde hjemmekamp mens jeg var i byen. NBA live er alltid bra, og det er også et glimrende tiltak for å holde seg våken når jetlagen setter inn med full tyngde. Det er 7 timer tidsdifferanse i ”gal” retning, slik at det blir en langt økt å holde seg våken for å tilpasse seg lokal tid.

Houston Rockets hadde hjemmekamp tirsdag kveld. Sacramento Kings var på besøk i Toyota Center. Ingen av lagene har hatt noen god start på sesongen, Rockets hadde før kampen en prosent på 0.34 og Kings 0.25. M.a.o. ingen grunn til å ta lett på oppgaven for noen av lagene, og begge hadde press for å skaffe seg en ny seier. Frammøtet i hallen bar preg av den dårlige sesongstarten, og det var bare halvfullt på tribunen. Men hvem bryr seg om det, når man er sulteforet på live NBA. Amerikanerne skal ha det at de vet hvordan man lager atmosfære i hallen, og skapte bra med liv på tross av at hallen ikke var fullsatt.

Starten av kampen bar ikke preg av at noen av lagene hadde fått med seg at skal kamper krones med seier, må det innsats til. Slapt defensivt spill. Men det åpnet for muligheter i den offensive enden av banen. Kings skjønte det tidlig, og hadde imponerende 65% på 2 poengere etter første periode. Rockets derimot, hadde en tung start og ble regelrett overkjørt. Pausen mellom første og andre periode, gjorde godt for Rockets. Rart at så kort tid skal ha mye å si. Etter pausen hadde Rockets fått hodet på rett plass, og tok fullstendig kontroll over kampen. Det hadde sammenheng med at Luis Scola våknet til liv. I første periode scoret argentineren knapt et poeng, men revansjerte seg sterk gjennom resten av kampen og endte på 23 poeng og 10 returer.

I løpet av andre og tredje periode parkerte Rockets Kings, og det var aldri noen stor spenning knyttet til hvem som skulle vinne kampen selv om det gjensto å avvikle siste perioden. Kings gjorde et hederlig forsøk på å hente inn Rockets ledelse i første del av fjerde periode, og endelig økte intensitet i spillet litt. Men det ble ganske raskt klart at de ikke ville lykkes med opphentingen av Rockets’ 20 poeng solide ledelse, og forsøket rant stille og rolig ut i sanden. Sluttresultatet ble 118-105 i favør av Rockets.

Dommerne i kampen, Monty McCutchen,
J.T. Orr og Tom Washington
, hadde en rolig dag på jobben. Ingen store hendelser og kontroversielle avgjørelser gjorde at de avviklet kampen på en effektiv måte. En T for munnbruk ble delt ut i tråd med de nye reglene som er innført foran denne sesongen, men det ser ut til at spillerne nå aksepterer regelendringen. I hvert fall førte ikke det til de store protestene.

For de som er interessert i ”buzzer beater”, ta en kikk på Stoudemires 3 poenger i Boston Garden onsdag kveld. Knicks og Celtics var begge i flytsonen før kampen. Celtics hadde vunnet 10 på rad før de tok i mot Knicks (8 strake seiere) hjemme. Det var knyttet stor spenning til om Knicks skulle klare å stille opp i en stor kamp og vinne.

Kampen var jevn, og lagene fulgte hverandre tett. Knicks svarte på Celtics scoringer gjennom hele kampen. Celtics tok ledelsen 118-116 rett før slutt ved Paul Pierce på en lekker fade-away. Knicks har innkast i offensiv sone rett innenfor midtlinjen. Ballen går til Stoudemire på toppen av nøkkelen, godt utenfor 3 poengslinjen. Han frigjør seg fra forsvaret og sender av gårde et skudd som går rett i kurven. Alle tror Knicks har vunnet med ett. Spike Lee går bananas på sidelinjen.

Dessverre for Knicks viser reprisen at tiden var ute før Stoudemire får frigjort skuddet, rødt lys på kurven er tydelig, og glede snur til skuffelse for Knicks. Fire tiendels sekund ble for kort til å få av gårde et skudd i tide.