Bonjour.

Spanjolene har feiret ferdig, grekerne har ruslet slukøret hjem og det er kun en håndfull nordmenn som ikke har hatt vett til å returnere hjem. Men gårsdagens to kamper var hvertfall severdige for alle i den fullsatta Bercy-hallen, bronsekampen med ekstraomgang ikke minst, og en stund var også gerkerne med på å gjøre stemningen akkurat så bra som en finale fortjener.

Spanske Juan Carlos Navarro beviste at han var i god form og fikk høyst fortjent prisen som finalens MVP. Hvilken pris dommerne fikk vet vi ikke, men lurer nok litt på om den franske dommeren er like aktuell for flere oppdrag på dette nivået.. Litt for glad i å blåse overalt og det stadige problemet med å peke riktig retning var neppe en god søknad til dommersjefen om flere sluttspill.

Byen Paris har også gjort inntrykk på oss som turister, en trivelig by full av severdigheter, cafeer og folk, og absolutt verdt flere besøk. Det vil nok være greit å være her uten basketballkamper også. Men antall engelskspråklige kelnere har ikke økt nevneverdig siden man var her for 12 år siden.

Dette var jo på flere vis sesongens store høydepunkt, vi gratulerer Barcelona og reiser hjem til et sommeravbrekk i vår favorittidrett. For de mest ihuga er det kanskje VM i Tyrkia som er neste anledning til å se bra basket, en og annen dommer vil jo også dukke opp i det mesterskapet i tillegg til noen av verdens beste spillere.

Turneringens beste her i Paris; Romualdas Brazauskas fra Litauen. Avslappet og rutinert, godt plassert med gode avgjørelser og stålkontroll de gangene det var tilløp til å utarte seg.

Au Revoir Paris!