Det er neppe mange som er klar over at det er et lite jubileum på gang i år, men det er faktisk 10 år siden basketballdommernes nettside ble lansert. I 1999 ble domenet basketballdommer.com registrert og som et samarbeid mellom NBBFs dommerkomite og Norsk Basketballdommer Union (NBU) ble internett for fullt tatt i bruk administrativt.

Informasjon og nedlasting av felles dokumenter ble satt i system, og sidene har i denne perioden fungert som en dommerportal for alle basketballdommere (og andre regelinteresserte) i Norge.

Men tiden går og teknikken utvikler seg, og de gamle html-sidene har vel strengt tatt «gått av moten» for lenge siden. Mangel på tid og ressurser har gjort at oppussingen har latt vente på seg, men i sommer så vel webmasteren det nærmeste man kommer «lyset».

Da ble jeg presentert for Joomla, et kraftig verktøy under GNU/GPL fri lisens. Og når det meste, om ikke alt, er gratis var det bare tid som gjenstod, og sensommeren med tillegg av noen virkelig sene nattetimer i august/september har gjort det mulig å realisere dommersidene i ny og moderne drakt.

Nå kan brukerne abonnere på RSS feeds fra nyhetsseksjonen, finne aktuelle dokumenter i den mer oversiktlige nedlastingsseksjonen, og ikke minst gir det webbaserte verktøyet store muligheter for enklere administrasjon der flere brukere kan gis rettigheter til å redigere artikler og legge inn nyheter eller annen informasjon.

I løpet av kvelden, eller kanskje natten, vil de nye sidene være på plass. Da er det bare å ta seg en kikk rundt.

Og glem ikke vårt historiske tilbakeblikk på perioden 1962 – 2009 eller vår store samling av sitater om/av/mot/til/fra dommere.

Vel møtt på basketballdommer.com.