Siste uken i juni fikk jeg mulighet til å dra med U20 herrelandslaget til Helsinki. Der spilte de mot det svenske og finske U20-landslaget, samt mot det finske universitetslaget (ca U23?) som skal delta i universitetsolympiaden.

Jeg dømte her 3 kamper tilsammen. Kan påpeke at jeg ble veldig godt tatt i mot av arrangør og jeg ble hentet og kjørt til og fra flyplassen av én av deres kommisærer. Vet ikke hvordan dette blir gjort i Norge, men det ga et profesjonelt inntrykk.

Kampene var av bra nivå og Norge hevdet seg bra i alle kampene. Moro å dømme sammen med finske ligadommere. De har en litt annen ansvarsfordeling mellom center og trail når ball er i rektangel 1, 2 og 3.

Trail tar mer ansvar her når resten av spillerne er nedefor toppen av «key’en». Utfordrende å kommunisere slike nye ting underveis i kampene og en lærer masse av slikt.

Alt i alt, en moro tur, men nå er det godt sesongen er over. 10 måneders sesong er mer enn nok.

Ønsker dere alle en riktig god sommer, og vi sees på DS09

Torkild R.