Journalisten Chris Colston fra USAToday la fredag ut den siste av artiklene fra sin uke i hælene på NBA-dommer Scott Foster og hans kollegaer.

I denne artikkelen kommer man innpå rollen til NBAs dommerobservatører, i dette tilfellet den tidligere dommeren Bernie Fryer, og det massive evalueringearbeidet som gjøres i samarbeid med dommerne.

Fryer ser ca 100 kamper «live» pr. sesong og sikkert en stor mengde opptak og utklipp, og har garantert en solid bakgrunn for å diskutere problematiske situasjoner med dommerne etter kampene.

Les mer i fredagens artikkel: http://www.usatoday.com/sports/basketball/nba/2008-11-21-refs-life-friday_N.htm

Forøvrig merker vi oss at NBA-dommere får kampopptaket både på DVD og nedlastbar fra nettet.

Her hjemme ser det ut til å være slutt på det eneste muligheten man har hatt for evaluering når de fleste klubbene denne sesongen dropper å gi dommerne kampopptaket på DVD.

Men så har jo både publikum, sonsorer, penger, arrangementsansvarlige, moppere og TV2s kameraer også forsvunnet siden BLNO var i fokus for noen år siden, så et skarve kampopptak er vel ikke det største problemet.

For dommerne derimot gjør det at muligheten for evaluering i kamper uten observatør blir drastisk redusert, eller faktisk borte.

Leve Hovedserien.