Vi har nå fullført første del av turneringen og grunnspillet er ferdig. Det er fire puljer med 5 lag i hver pulje. De to første i hver pulje går til kvartfinale og spill om 1-8 plass. Lag 3 og 4 spiller om plassene 9-16 mens lag 5 i hver pulje spiller enkel serie om de siste plassene. Enkelte av kampene på siste dag av grunnspillet hadde dermed innvirkning på plasseringene i puljene, og det gir en ekstra nerve for lagene.

Torkild var først ut som vanlig kl 15:45 med England – Slovakia som skulle vinne om 2. og 3. plassen. Begge lag spilte god basket med høy intensitet, rask ballbevegelse, gode skudd og rent forsvar. Det var en kamp hvor vi dommere ikke trengte å bryte inn for ofte, men heller snakke til spillerne for å unngå fouls og frustrasjon. Til pause var det gitt 3 fouls til England og 7 til Slovakia og stillingen var 40-38. Etter pause var begge lag tente på å vinne kampen og det var England som fortsatte å overbevise og vant 3. periode 26-15. I 4.periode snudde det derimot helt og Slovakia tok mer og mer over initiativet. Ti sekunder igjen leder England 72-71 og får tildelt to straffekast. De bommer derimot begge og Slovakia får returen. Ballen blir sentret rundt og med 5 sekunder igjen setter Slovakia et topoengsskudd fra baseline. Uten flere timeouts må England prøve å få et siste skudd, men bommer på et trepoengsskudd. Slovakiabenken eksploderer mens England står sjokkert tilbake etter at de ledet trygt før 4. periode. Dommermessig var det en herlig kamp å dømme da spillerne hadde fokus på sine oppgaver på banen og begge lag ønsket å bare spille. En bra kamp hvor lagene selv avgjorde utfallet.
Kampstatistikk

Jan Henrik hadde for tredje dag på rad kamp kl 20:15. Kampen var Ukraina – Sveits, kamp om 1. og 2. plass i pulje A. Ukraina vant greit med 78-37. Dommersamarbeidet i kampen fungerte veldig bra og dette til tross for at de ikke har dømt med hverandre tildligere. Når en allikevel får til et så bra samarbeid gir det en veldig god følelse. Den viktigste delen her er øyekontakt og hele tiden vite hvor meddommerne er og hvilke situasjoner de har kontroll på.

Tirsdag vil vi ha en etterlengtet fridag, noe som skal bli veldig deilig for å hvilke både kropp og sinn og få koble helt av. Vi merker at det å dømme 5 dager på rad er slitsom og er en utfordring for å holde konsentrasjonen oppe.