Da var hviledagen kommet her Miskolc, Ungarn, så da er det på tide med en liten oppdatering.

Laget reiste ned på tirsdag, mens jeg kom først på onsdag. Jeg skulle egentlig reise sammen med laget, men takket være Nanna så dro vi (Nanna, Espen (Naprapaten) og jeg) først på onsdag.

Norwegian fly oss til Budapest. Her ble jeg møtt av en fra den lokale arrangøren. Byen mesterskapet arrangeres i heter Miskolc og ligger ca.2 timer nordvest for Budapest.

Vi bor på er et lite ”koselig” hotell. Det er ikke større enn at vi er de eneste gjestene her, og alle dommerne er innlosjert på dobbeltrom. Heldigvis deler jeg rom med Seppo fra Finland. Ganske deilig å dele rom med en man kjenner. Det er nok ikke like morsomt å tilbringe 10 dager med en ukjent.

Eneste måltidet som blir servert her på hotellet er frokost. Lunsj og middag blir servert på en pub/restaurant 200 meter unna hotellet. Det som blir servert av mat er ikke noe å skrive hjem om. Mye rart som kommer på tallerkenene her. Ikke alt er like gjenkjennelig.

Onsdag kveld hadde vi et lite informasjons møte hvor vi fikk litt praktisk informasjon og utlevert de nye FIBA-uniformene.
Her er vi 24 dommere fra 21 nasjoner.
Instruktørene som skal observere, evaluere og hjelpe oss i denne turneringen er Roger Schwartz fra Tyskland og Roger Harrison fra England.

Dagene her er ganske like. De starter kl. 08 med en 20 minutters løpetur. Så er det frokost på hotellet før vi har morgenmøte kl.10.30. Hittil har ikke disse vært så veldig spennende. Siden hotellet ikke har et konferanserom blir møtet holdt i frokostsalen.
Jeg hadde på forhånd hørt at disse møtene inneholdt gjennomgang av diverse situasjoner fra dagen før på storskjerm, men siden det tekniske utstyret mangler blir det ikke noe av det. Men vi får litt tilbakemelding om hvordan vi har gjort det dagen før.
Etter møtet har vi ”fri” frem til kampene starter. Første kamp starter kl. 13.45, og siste kamp har tip-off kl. 20.30.
Så langt har jeg hatt kamp 13.45, 16.00 og 18.15.

Min første offisielle FIBA-kamp var Bulgaria – Hviterussland. Denne kampen vant Hviterussland 57-39. Crew Chief i kampen var den rutinerte Dragan Neskovic fra Serbia. Hadde også med meg rom kameraten min Seppo Nyström fra Finland. Kampen gikk veldig bra. Det var en fysisk kamp, men vi fikk gode tilbakemeldinger fra Roger Schwartz.

På fredag dømte jeg kampen Portugal – Sveits sammen med Yair Michaelly fra Israel og Simon Unsworth fra England. Denne kampen var spennende i fem minutter. Da takket Portugal for følget og vant til slutt 71-49. Alle tre var veldig fornøyde med innsatsen, noe Roger Schwartz også var. Det er jo alltid ting man kan gjøre bedre og situasjoner man kan løse annerledes, men han var generelt veldig fornøyd med prestasjonene våre. Tilbakemeldingene vi får er veldig gode og konstruktive. Selv føler jeg lærer noe hver eneste dag.

Lørdag var det kampen Bulgaria – Tyskland som skulle dømmes. Her dømte jeg sammen med Gennadi Ponomarev fra Russland og Dariusz Lenczowski fra Polen. Tyskland vant 65-59. Dette var en veldig fysisk kamp.

Roger Harrison så oss i denne kampen, og han var ikke helt fornøyd med innsatsen vår. Vi klarte oss bra i de to første periodene, mens tredje og fjerde periode var ikke på nett, og vi fungerte ikke godt sammen som et lag, noe jeg må si meg enig i. Jeg hadde ikke noen god følelse i denne kampen. Det er ikke alltid like lett å komme inn i ett ”øst europeisk” crew. Men man lærer av det også. Neste gang det skjer vil jeg nok gjøre ting litt annerledes.

I dag har vi hatt fri, så dagen har blitt brukt til å besøke ett badeland som ligger litt utenfor byen. Her fikk vi badet litt, slikket litt sol og slappet av. Helt til vi brått ble avbrutt med en skikkelig regnbyge. Vi hadde bestemt oss for å dra, hadde pakket sakene våre og var på vei ut porten i det himmelen åpnet seg. Heldigvis fant vi ly så vi ble ikke så alt for våte.
Nå har vi slappet litt av på hotellet, og klokken har rukket å bli middagstid, det er på tide å komme seg opp på puben for å se hva som står på menyen i dag.

PK

Fra venstre: PK Larsen, Gennadi Ponomarev og Dariusz Lenczowski

Det norske U18 laget har en egen blogg de skriver flittig på. Denne finnes her:

http://basketlandslaget.blogg.no/