Så var dag 2 her i Solna over. Den norske dommerdelegasjonen har kommet seg vel tilbake på hotellet. Både kropp og sinn merker at det blir lange dager i hallen, så det er viktig å opprettholde væskebalansen etter en lang dag.

I år består den norske dommerdelegasjonen av Torkild, Chriss, Viola, Tors og undertegnede.

Bildet: Den norske dommerdelegasjonen i Solna, fra v. Viola, Torkild, Tor Christian, Chriss og Per-Kristian.

Torkild og Viola ankom Stockholm via fly, mens Tors og PK la ut på en litt lengre biltur tirsdag ettermiddag. Chriss skulle etter planen kjøre sammen oss, men grunnet sykdom i familien ankom han med første flyet onsdag morgen.

Onsdagen startet med en liten clinic. Det svenske basketball forbundet har via FIBA Europe hentet inn Will Jones fra Wales og Olegs Latisevs fra Latvia.

De snakket om de nye endringer i 3PO, game management, konsekvent dømming, like kriterier for feil, overtredelser og oppførsel, lagsamarbeid samt hvor viktig det er å stoppe klokken hver gang man blåser i fløyten. Will er riktig nok ikke like hissig som Alan på dette. (Så det ble kun en 10 minutters seanse på dette.)

Etter noen timer med faglig påfyll var det
klart for å lufte fløyten litt.

Først ut var Viola og PK, begge to kl.
17.00. Viola dømte kampen J18 Finland – Island, sammen med Lahdo Sharro fra Sverige og Rickhard
Eriksson fra Sverige. Denne kampen endte med en 70-poengs seier til Finland, så
den største utfordringen var å holde konsentrasjonen oppe hele kampen.

PK hadde kampen G18 Finland – Sverige sammen Simmi Herbertsson fra Island og Jonas Bille fra Danmark.
Dette ble en tøff kamp som Island vant tilslutt.

Chriss og Torkild hadde
kamp kl. 19.00. Chriss dømte kampen Finland – Danmark J16 sammen Begenisic fra Sverige og Ísleifsson fra Island, mens Torkild dømte kampen Danmark – Finland G16. Her hadde han med seg Alexopoulos fra Sverige og Tómasson fra Island.

PK hadde gleden av å ha to kamper den
første dagen, så han avsluttet med kampen Island – Danmark sammen med Racys fra Sverige og Nikula fra Finland. Dette ble en meget underholdene kamp hvor to veldig atletiske lag møttes. Kampen bestod av masse dunker og bra blokker.

Alle de norske dommerne fikk god
tilbakemelding fra instruktørene.

Dag 2 startet med en dommer samling hvor instruktørene gikk gjennom inntrykkene fra dag 1. De var stort sett fornøyde med innsatsen vår, men de hadde noen små punkter de ønsket at vi
skulle jobbe med. Dette gikk mest på kommunikasjon og hvordan vi håndterte innbyttene.

De de norske hadde to kamper i dag. Alle var stort sett fornøyde med egen og “crewets” innsats, selv om det alltid er
noe man kan gjøre bedre. De tilbakemeldingene vi har fått har stort sett vært positive, men det er alltid noe vi kan jobbe med.

I morgen har alle, med unntak av Chriss, to kamper. Torkild og PK har to kamper på rad, så her kan vi ikke slappe så mye av. Nivået på kampene er meget gode, og alle fire er så langt fornøyd
med hvordan vi har prestert. Noe det virker som instruktørene er enige i.

Vi kommer tilbake med en rapport når vi har kommet oss gjennom de neste dagen, hvis kropp og sjel fremdeles er
funksjonable.

God natt!

Viola, Chriss, Torkild, Tors og PK.

Bilder: Torkild får tilbakemelding fra Hans fra Danmark, og noen velvalgte ord fra den Islandske treneren.. Eller kanskje den Islandske treneren får noen velvalgte ord fra Torkild… You decide. 🙂