Dag 5 starter som de andre dagene her med samling etter frokost. Og etter min lille glipp på dag 4 ante jeg at jeg kunne komme til å havne på storskjerm ila samlingen. Jeg hadde rett i dette gitt. Ikke bare en gang, men to ganger ila samlingen ble klippet hvor jeg blir grundig lurt vist frem. Det er nok en stund til jeg gjør samme feilen igjen. Jeg har lært nå.

Det ble også vist frem flere klipp som gikk på mekanikk. Selv om de har sagt det at de vil se mer på feil og overtredelser så er det mest mekanikk som blir vist frem, da spesielt bevegelser og samarbeid. Noe som det også ble snakket om stort sett hver dag er hvordan vi håndterer coacher og benken. De er også veldig opptatt av at når vi gir advarsler om teknisk feil, så skal ALLE se det, selv om tribunen er tom. Dette for at vi som dommere ikke skal være den store stygge ulven når vi eventuelt må gi en T. Siden vi stort sett dømmer annenhver dag, så hadde jeg fri på dag 5. Så da ble det å se noen kamper på ettermiddagen.

Dag 6. Dette var felles hviledag, både for oss dommere og spillerne. Mange vil nok si at dette kanskje var den tøffeste dagen av alle, spesielt for oss dommere. Dette fordi dette var dagen for teori prøvene våre. Etter frokost var det først en engelsk test etterfulgt av regeltesten. For min del gikk begge disse bra. Har en god følelse på begge to.

Etter prøvene var det oppmøte utenfor hotellet hvor vi ble kjørt i buss til borgen her i Gaziantep. Hvis noen spør meg om denne borgen så har jeg ikke så mye å komme med. Det ble fortalt oss på dårlig engelsk, men han som fortalte oss om det visste ikke så veldig mye han heller. Så vi smilte og nikket underveis.

Etter borgen gikk vi en tur rundt i byen, og var blant annet innom ett marked. De lager veldig mye for hånd her. Alt fra bestikk i metall, kniver, kister i tre, kasseroller, messing fat og stort sett alt annet i tre og metall. Dette er ikke noe man går på skole for å lære, dette lærer man av de eldre i familien. Det som kom tydelig frem når vi gikk gjennom disse markedene var at det er stort sett menn som jobber med dette.

Etter en liten tur i byen var det tid for lunsj. Denne ble inntatt på en lokal «kjent» restaurant i sentrum. Her ble det servert döner kebab og baklava. Gaziantep er kjent for baklava. Vi ble fortalt at i Tyrkia sies det at den beste baklavaen kommer herfra. De sier også at det er her den stammer fra. Etter lunsj hadde vi helt fri. Etter å ha gått tilbake til hotellet ble det en stille og rolig dag for meg.

Borgen i Gaziantep.

Dag 7. Dette er den siste skikkelige dagen vår her. Vi hadde det faste møtet etter frokost. Instruktørene hadde funnet frem flere klipp de viste oss. Det var ikke så stor forandring fra hva vi hadde sett før. Siden dette er den siste samlingen vår ble det også gitt en del praktiske opplysninger i forhold til hvordan FIBA Europa virker og hva de forventer av oss hvis vi består.

Så var det tid for nominasjoner. Siden jeg ikke hadde dømt siden dag 4, var jeg sikker på at jeg kom til å få kamp i dag. Og det gjorde jeg. Jeg skulle dømme kampen Iran – Romania. Dette var plasseringskamp. Som meddommere hadde jeg Alexander Eger fra Østerrike og Zoran Mitrovski. Det litt morsomme med at jeg skulle dømme sammen med disse to, var at den siste kampen jeg hadde i Bologna i fjor var sammen disse to. For vår del gikk det ganske bra, og vi var ganske fornøyde etter kampen. Det måtte en ekstra omgang til for at vi skulle få en vinner. Romania trakk til slutt den lengste strået. Richard Stokes så på oss, og etter kampen var han fornøyd med innsatsen vår.

Fra venstre, Zoran Mitrovski, Alexander Eger og PK Larsen.

Etter en kjapp dusj var det å komme seg til den andre hallen hvor semifinalene skulle spilles. Vi rakk å få med oss andre omgang av kampen Kina – Tyskland. Dette skulle vise seg å bli en skikkelig thriller. Kina vant denne kampen til slutt, men det måtte tre ekstra omganger til før de til slutt vant 94-90. Kampens store spiller må sies å være 2.15 høye Qi Zhou. Han endte opp med en trippel double. 41 poeng, 28 returer og imponerende 15 blokkerte skudd. Ganske imponerende av en spiller født i 1996.

I den andre semi finalen møtte vertsnasjonen Tyrkia Frankrike. Denne kampen var jevn ganske lenge, men Tyrkia vant til slutt 61-50. Denne kampen ble vist direkte på tyrkisk TV, og stemmingen i hallen var utrolig bra. Gleder meg til finalen i morgen mellom Tyrkia og Kina. Dette blir nok turneringes beste kamp.

Nå er det loppekasse tid for oss her i Tyrkia. Det kommer nok ett siste innlegg når jeg er på vei hjem herfra på søndag.

PK

Stående fra venstre, Richard Stokes (England, FIBA Europe), tre lokale dommere, PK Larsen, Alexander Eger (Østerrike), Zoran Mitrovski (Makedonia), kommisær, Seppo Nystrøm (Finland). Sittende foran fra venstre, lokal dommer, Susana Gomez (Spania), Aleksander Pavlov (Makedonia), lokal dommer og Jose «Pepe» Rodriguez (Spania, FIBA Europe)