Dag 3 var en rolig dag her i Tyrkia. Den startet med samling kl.10.00, hvor vi gikk gjennom en del videoklipp fra dag to. Under tilbakemeldingen etter kampen min på dag to regnet jeg med at vi kom til å være med på noen av klippene. Og da ikke nødvendigvis de positive. Slik ble det heldigvis ikke. Det ble vist ett klipp fra kampen min, det ble brukt som eksempel for godt samarbeid mellom Trail og Center.

Ellers var det også på dag to mer om mekanikk og at om man har god mekanikk så kommer ofte de riktige «calls´ene» automatisk. Instruktørene sa også det at de nå også vil legge mer vekt på om vi tar de riktige avgjørelsene. Både når det kommer til overtredelser og foulbedømming.

Etter samlingen var det tid for lunsj og nye kamper. Slik det har vært her til nå så dømmer man annen hverdag, så jeg hadde «fri». Jeg fant ut at jeg ikke orket å sitte i hallen hele dagen så jeg tok noen timer på rommet med regler og tolkninger. Vi skal ha teoriprøve på torsdag, så det er nok smart å bruke litt tid hver dag for å oppdatere seg på regler og tolkninger.

Dag 4 starter som alle andre dager med samling etter frokost. Instruktørene hadde også i dag noen klipp de ønsket at vi skulle se på fra dag tre. Det gikk på konsentrasjon, ha kontroll på klokken, handchecking, skritt og kontroll av benkene. Alle disse emnene var tatt ut fra de videoklippene som ble vist. Det var også en seanse om flopping.

Så var det tid for dagens nominasjoner. Jeg fikk den første kampen i den «lille» hallen. Lagene som skulle spille var Porto Rico mot Romania. Med meg som dommere hadde jeg Fedja Serhatlić fra Sverige og Seppo Nystrøm fra Finland. Dette er to jeg har dømt sammen med før, både i Scania Cup og Nordisk. Alle tre syntes dette var ganske kult siden vi kjenner hverandre fra før.

Etter å ha sett og hørt om Puerto Rico visste vi hva vi gikk til. De er ikke så store, men de vil spille ganske fysisk og bruker hendene ganske mye. De har også en veldig aktiv benk samt at de har noen spillere som er «flinke» til å floppe. Dette ble det vis eksempler på under samlingen i dag.

Vi hadde en god pre-game hvor vi ble enige om at vi skulle prøve så langt det lot seg gjøre å la lagene spille, kontrollere benkene og være obs på flopping og handchecking. Dette ble en kamp med høyt tempo og mye frem og tilbake. Det var nok ikke en veldig morsom kamp å se på selv om Puerto Rico til slutt vant med syv poeng. For min del hadde jeg en OK kamp.

Noe jeg ikke er veldig fornøyd med, som Alan også nevnte etter kampen var at jeg i slutten av kampen ble lurt at til å blåse en offensiv feil på Romania. Jeg kjente i det jeg blåste den at dette ikke ble bra. Det er flere momenter som spiller inn. Den spilleren som gikk i bakken var samme spilleren som dagen før hadde fått en T for å floppe. Denne feilen kommer nok til å komme opp i morgen på samlingen. Er ikke så mye jeg får gjort med det, men det er fremdeles veldig irriterende at jeg klarte dette mesterstykket. Det er nok ekstra irriterende at dette var det eneste Alan nevnte om min prestasjon etter kampen. Er nok en stund til jeg gjør dette igjen. Så får jeg heller leve med at jeg kommer som eksempel på video i morgen.

I morgen er siste dag i gruppespillet. Torsdag er det fridag for spillere og dommere før sluttspillet begynner på fredag. Om det blir kamp på meg i morgen er jeg usikker på, men ut i fra hvordan nominasjonene har vært så blir det kun tilskuerstatus på meg i morgen.

PK