Etter en skikkelig natts søvn var det klart for en ny dag. Dagen startet med medisinsk test for alle. Her var det vekt, høyde, blodtrykk og EKG som ble gjennomført. Etter frokost var det klart for dagens teorileksjon. På timeplanen i dag var det en liten gjennomgang av gårsdagens kamper. Instruktørene hadde plukket ca. 20 videoklipp med situasjoner de var fornøyd og misfornøyd med.

Det som er gjennomgående her er at fokuset ligger på mekanikk og tegngivning og ikke på om det var en god/dårlig call. Av de klippene som ble vist frem i dag var det kun tre som gikk på om det var riktig eller feil avgjørelse. Noen fikk høre det mer enn andre, men som instruktørene sier, så er det ikke for å henge ut noen at de viser klippene, det er for at man skal bli bedre og at andre skal lære av de feilene som ble gjort.

Etter at vi hadde gått gjennom dagens klipp var det en liten seanse om hvordan Lead skal bevege seg og hvordan FIBA har tenkt i forhold til den nye mekanikken. Vi fikk også en «liste» med «Points of Emphasis» som instruktørene ønsket at vi skulle jobbe med i dag.

Så var det på tide for dagens nominasjoner. Jeg skulle dømme dagens siste kamp i den store hallen. Kina mot Georgia. Kampstart var kl. 20.00. Som meddommere hadde jeg med meg Christof Madinger fra Tyskland og Sebastian Clivaz fra Sveits.

Dette skulle vise seg å bli en meget ujevn kamp. Etter de to første periodene ledet Kina 56 – 10. Slutt resultatet ble 108 – 35. Dette høres ut som en lett kamp, men i slike kamper kan man fort miste konsentrasjonen og da kan mye skje. Vi klarte å holde fokus og konsentrasjonen oppe under hele kampen, og alle tre var fornøyde med egen og lagets innsats etter kampen.

Som observatør hadde vi Alan Richardson. Han hadde ikke så mye å komme med etter kampen, men vi fikk en ting vi skulle jobbe med i neste kamp. For min del er dette å ikke gå så langt ned som Trail. Jeg syntes dette er en veldig god måte å jobbe på. Isteden for å få mye å jobbe med, begynner man med en ting og så jobber man med den i neste kamp, og så kommer det kanskje noe mer man skal jobbe med i kampen etter.

I morgen er det ikke oppmøte før kl. 10.00 så det blir en god og lang natts søvn her i Tyrkia.

Larsen, Madinger og Clivaz.