Løndy legger presset på meg her med to strake innlegg på bloggen så jeg må bare ta oppfordringen.

I dag fikk undertegnede gleden av å dømme sammen med en annen skandinav, Bo Bundgaard fra Danmark. Kampen var av det lette slaget hvor Slovenia vant lett over Luxembourg. Som dommere må vi allikevel holde konsentrasjonen gjennom hele kampen. Samarbeidet i dommer-crewet fungerte veldig bra og det som fungerte aller best var kommunikasjon oss dommere i mellom. Det som ligger i ordet kommunikasjon er hovedsakelig øyekontakt, men også forståelse for hvem som har ansvar for hvilke avgjørelser og at en gir små signaler til hverandre om f.eks spillere som spiller tøft, skifte av taktikk fra det ene laget som skifte fra mann-mann forsvar til sone o.l. Disse tingene påvirker hvordan vi jobbere må jobbe og det er viktig at vi kan omstille og tilpasse oss til hvordan kampen utvikler seg.

Flere av våre dommerkollegaer her dømmer på høyt nivå med lag som f.eks. CSKA Moskva eller Zalgiris Kaunas som begge spiller i Euroleague. De dømmer dermed kamper på et nivå som vi ikke får oppleve til daglig i Norge. Det å få dømme med så rutinerte dommere er veldig interessant og det er mer eller mindre en fornøyelse å dømme kampene da det sjelden byr på de store problemene. Vi plukker samtidig opp en del detaljer som vi til vanlig ikke har behov for i Norge, men som er helt nødvendig i de store ligaene. Dette synes jeg personlig er en veldig interessant del av dommerfaget og det viser oss også hvor mange aspekter det er ved det å være en kampleder.

Morgendagen vil for undertegnede by på en spennende kamp mellom Slovakia og England hvor vinneren vil gå videre fra puljespillet. Erfarne Lunde skal derimot for tredje dag på rad dømme dagens siste kamp kl 20:15..

Jeg regner med at Løndy som han blir kalt i dommermiljøet (Jan Henrik Lunde) vil komme med et bra innlegg i morgen.

På gjenhør

Torkild aka unge lovende Rødsand