Da er dag 2 godt igang og dagen starter som vanlig med morgenmøte og gjennomgang av situasjoner fra gårsdagens kamper.

I all hovedsak var instruktørene fornøyd med gårsdagen, men det finnes som alltid en og annen ting som kan forbedres. Gjennomgangen bestod av videoklipp fra gårsdagens kamper satt sammen av en turneringens instruktører; Roger Schwarz, som også er en av 6 samt undertegnedes dommercoacher fra FIBA Europe.

Ut ifra klippene ble det konkludert med at mange av «glippene» kan skyldes noe mangel på konsentrasjon. Det ble behørlig påpekt at i en turnering som denne kan hvert poeng være av betydning for lagene i form av mulig avansement fra gruppespillet, og at det derfor ville kreve 100% konsentrasjon gjennom hele kampen.

Med tanke på mekanikk ble det påpekt 2 viktige punkter:

*At konstant bevegelse og penetrering er viktig for å få best mulig posisjon, følgelig ha bedre utgangspunkt for å se mellomrommet mellom spillerene og dermed få et bedre grunnlag for å gjøre en korrekt avgjørelse. Eller som det så mange ganger før er blitt sagt: «be where you need to be, to see what you need to see».

*For å unngå feil rotasjon burde man ignorere en rotasjon initiert av lead under et skuddforsøk.

Instruktørene påpekte også at handchecking er viktig å slå ned på og at det blåses med en gang for å få bukt med dette tidlig i kampen.

Det var ikke bare ting som kunne bli gjort annerledes, det var en god del ting de var godt fornøyd med, og det var:

*Fokus på at draktene var nede i shortsene

*Vertikalitetsprinsippet

*Kampkontroll

*Fordel/ulempe

Da skal vi begge ut og dømme dagens kamper, så herr Rødsand vil nok komme tilbake mer flere svært informative innlegg når tiden strekker til.

Det var det inntil videre.

Med hilsen fortsatt fra Tallinn

Torkild og Jan Henrik