Dag 2 i Bologna.

I dag startet vi med den obligatoriske legesjekken. De sjekket vekten, høyden og blodtrykket vårt. Dette er noe de gjør for å ha sitt på det tørre hvis noe skulle skje under den fysiske testen vi skal ha i morgen.

Etter lege sjekken og frokost var det klart for dagens første teori sesjon. Siden Miguel er på sykehuset (ikke noe alvorlig, han er blitt satt på en antibiotika kur) er det Richard som holder teori sesjonene.

I dag var det fokus på mekanikk- og ansvarsområder. Det kom ikke så mye nytt, men vi fikk noen tips på hvordan vi skulle bruke mekanikken slik at vi kom best ut av kampene. Det ble lagt vekt på at den tredje dommeren (center) ble introdusert for å hjelpe lead. Vi var også innom noe av den nye mekanikken som kommer til høsten.

Etter en liten kaffepause startet vi med en liten gruppeoppgave. Her ble vi oppdelt i syv grupper, og vi skulle komme frem til de tre punktene vi mener vi trenger for å oppnå ”Game Control”.

Da alle gruppene hadde presentert sine punkter, satt vi igjen med 10 punkter. Av disse 10 var det ”The 4 C´s” som ble vektlagt. (Consistency, Criteria, Communication og Consentration)

Vi var også inne på at når man er ”Crew Chief” burde man stille forberedt før man møter i hallen. Richard Stokes syntes vi skal lage oss en liste som vi går gjennom i pre-game’en.

Dette er ikke noe jeg har tenkt på før, men det når det kom opp må jeg si meg enig i at det er en veldig god ide.

Vi fikk også besøk av FIBAs General sekretær Nar Zanolin, og den tidligere spilleren Dino Meneghin som er president i det Italienske forbundet og nylig valgt inn i styret i FIBA Europa.

Etter lunsj var det felles transport til hallen for dagens kamper. Jeg hadde 4. periode i kamp to. Her dømte jeg sammen med en dommer fra Russland og en dommer fra Makedonia.

Dette ble en ny opplevelse. Det å ha en pre-game med to som ikke er «på nett» med det engelske språket, er ikke en lett sak.

I morgen starter vi kl.07.45 med transport til hallen for den fysiske testen. Vi har også regeltest og engelsktest i morgen, så nå skal vi lese litt regler…

God natt!