Dag 1i Bologna.

Torsdag var reisedag, så det offisielle programmet startet ikke før i dag. Vi ble møtt på flyplassen av representanter fra det Italienske basketballforbundet.

Vel fremme på hotellet møtte jeg flere kjenninger. Noen fra Scania Cup, NM i Solna og campen til Alan Richardson. Vi er to på rommet, og jeg deler rom med finske Seppo som jeg kjenner godt fra før. I alt er vi 38 kandidater (36 menn og to damer). Nøyaktig hvor mange nasjoner vi er har jeg ikke helt kontroll på…

Dagen startet kl.09.00. Instruktørene her nede er Richard Stokes fra England, Miguel Betancor fra Spania og Reuven Virovnik fra Israel. Miguel har ligget syk på hotell rommet sitt i hele dag, så Richard måtte kjøre showet alene.

Vi hadde teori frem til kl. 13.30. Det hele startet med en presantasjon som het ”Who wants to be a referee?” Hovedfokuset her var at den psykologiske ”formen” er minst like viktig som den fysiske formen. Vi gikk også gjennom hva FIBA ser etter i oss som kandidater, hvilke retningslinjer de har og hvordan FIBA Europa er bygd opp.

For at instruktørene skal kjenne oss igjen når vi dømmer fikk vi utdelt FIBA dommer skjorter med ett nr. på ryggen.

Etter en god lunsj var det klart for dagens praktiske del. Det var tre kamper vi skulle dømme. Måten de har gjort dette på er at alle får 1.periode hver. Så ila. en kamp er det 12 dommere i aksjon (For de som er gode i matte ser at 38 dommere ikke går opp i 3 kamper, så det er to stykker hver dag som ikke dømmer).

Jeg fikk 3.periode i første kamp. Mitt crew bestod av Seppo fra Finland og Gavin fra Wales. Det var litt spesielt å komme inn halvveis i kampen. Dømmingen gikk for min del helt OK. Det var ett par situasjoner jeg føler jeg kunne løst bedre, men alt i alt er jeg fornøyd med dagens prestasjon. Vi får ingen tilbake melding fra instruktørene, så om de er fornøyd med det vi har prestert i dag er det ingen som vet.

Etter de tre kampene var det tilbake til hotellet for middag. Maten som blir servert på hotellet er typisk italiensk. Mye pasta, ost, skinke og grønnsaker i olje. Det står en flaske rødvin på alle bordene, men den er det ingen som har turt å drikke av…enda…

Morgendagen starter med en legesjekk. Vi er delt opp i forskjellige puljer, og jeg har avtale med legen kl.08.40, så det blir en tidlig kveld på meg.

PK