Dag én av Nordisk Mesterskap for U16 og U18 er nå ferdig. Den startet litt usikker. Ingen hadde fått noen informasjon ang. hva som skulle skje før kampene startet. Den norske dommerkvartetten hadde derfor planlagt en tur inn til Stockholm før dømmingen skulle starte.

Før vi kom så langt tikket den inn en tekstmelding fra Ulf Öhrman om at det skulle være en mini-clinic med Alan Richardson kl. 13.00. Alan tok for seg forskjellige temaer, blant annet nye ansvarsområder for de tre dommerne. Det å stoppe klokken ble også grundig gjennomgått .

Alle de norske dommerne hadde hver sin kamp i dag. Med unntak av PK, fikk alle dommerne tilbakemeldinger fra FIBA National instructors, Mick Howell eller Alan Richardson. Andreas måtte jo leve opp til sitt gode rykte, så han delte ut turneringens første tekniske feil da den islandske coachen prøvde å sjekke han opp..

PK hadde siste kampen denne kvelden. Island – Danmark i U18 Herrer. Danmark vant denne etter en ekstra omgang. Vi mistenker at han sammen med sitt Crew satte rekord med en kamp på 2:08 timer. (DOBW ble utlevert!!!)

I morgen starter vi dagen kl. 09.00 med en teorileksjon, før kampene begynner kl.10.30. Med unntak av eldstemann (Ryde) har vi to kamper hver.