Da var sommeren definitivt over og skrivekløen har igjen meldt seg her i Plankebyen. Selv om FFK sliter som aldri før og høstregnet kommer oppover ser vi bare fremover mot nye sportslige utfordringer denne vinteren, og ikke nødvendigvis på en fotballbane. Heldigvis har vår basketsesong startet med de samme dommerne som avsluttet den forrige sesongen, det ser ikke ut til å være tilfelle i USA.

De nye websidene har vært på lufta i noen få uker, og i skrivende stund nærmer antall besøkende seg allerede 1500. I ny moderne design og med egne nyhetssider tar basketballdommer.com mål av seg til å bli nettportal nr. 1 for norske basketballdommere på alle nivåer. Sidene vil være under utvikling også i tiden som kommer og redaksjonen tar gjerne mot tips på ønsker eller forslag til endringer. Mer her:
http://www.basketballdommer.com

I helgen startet BLNO-sesongen med det noen valgte å kalle ”kick off” i Rykkinnhallen. Det er jo som kjent ingen god ide å sparke ballen i vår sport, men det ville vel neppe ha kommet så mange flere tilskuere hadde man kalt det for ”tip off” eller noe mer basketaktig. Når jeg ankom den gamle Rykkinnhallen søndag morgen til kampen mellom hjemmelaget Bærum og gjestende Ulriken, var det bare vaffelstekingen nede i det ene hjørnet som manglet i mitt ”flashback” til gode gamle dager da dommerne hadde hvite sko, gjennomsvette Adidastrøyer og måtte dusje sammen med det ene laget i trange garderober. Selv om det neppe var de samme 28 personene som var tilstede på tribunen den gang som på søndag, var det litt for mye som minnet om ”Hovedserien” og ikke BLNO.. Mer info og resultater:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=256184

Siden forrige nyhetsoppdatering har våre to FIBA-dommere vært ute og luftet seg litt, begge på sagaøya Island. Dommerkomiteen har hatt sin dommersamling, eller fellesseminar som man kalte det så lenge man antok at også coachene i nasjonale serier skulle dukke opp, og gjesteforeleser Will Jones fra Wales var sammen med Bakken og Tøien med på å gjøre helgen til en faglig suksess for de 30+ dommerne som deltok. Mer om disse sakene på NBBFs nyhetssider:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

For første gang ser det ut som det kan bli en stabil leverandør på dommerutstyr etter at NBBF og NBU har inngått avtale med Jostein Syse i JS-Sport. Fra hans firma kommer nå en komplett pakke Spalding dommertøy der dommerne i nasjonale serier får et sett hver. Skjorter, bukse, oppvarmingsjakke og strømper er under utlevering til alle som skal dømme i nasjonale serier denne sesongen og for salg til alle andre basketballdommere i Norge. Mer om dette her:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200&x=1&a=255240

FIBA Europe har delt ut nok en kamp til John Hammervoll denne høsten, i midten av november reiser han til Vilnius for å dømme Euroleague for Women. Dette er FIBAs øverste klubbnivå for kvinner, og det er 24 lag med totalt når kvalifiseringsrunden starter. En gammel kjenning fra Finland dukker opp som 1. dommer i denne kampen, og vi ønsker lykke til. Mer om nominasjonen:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200&x=1&a=256230

I NBA ser det ut som sesongen starter med “vikardommere” etter at det er lockout av de 65 dommerne som til vanlig dømmer kampene. Det har vært stort fokus på de som skal prøve å “hoppe etter Wirkola” i denne sammenhengen, men foreløpig er det bare preseason kamper der presset ikke har vært altfor hardt på de gråkledde. Litt mer om dette på nyhetssiden vår:
http://www.basketballdommer.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47:nba-sesongstart-med-b-laget&catid=1:nyheter

I dag har alle dommerne fått en oppfordring om å skrive noen linjer fra ulike reiser og turneringer for å gi litt inntrykk fra dommernes hverdag, så dersom noen tar utfordringen kommer det kanskje noen nye skribenter her utover høsten og vinteren.

Mens vi venter på dette håper vi på mirakler for publikumsinteressen.