I NBA har de endelig skjønt at det er for mye usikkerhet knyttet til skrittregelen, og Joe Borgia foreslår nå en endring av hele regelteksten slik at den skal bli lettere å skjønne. Årevis med diskusjoner om NBA-dommernes inkompetanse på dette området ser nå til å gå mot slutten dersom NBA får formulert en paragraf som alle skjønner og som dommerne har mulighet til å håndheve riktig i alle situasjoner. Les mer tirsdag morgen:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=245679

I Sverige har et kamerateam fulgt tre av våre kollegaer på et oppdrag i Norrköping der de dømte seriefinalen i den svenske Basketligan i den nybygde Stadium Arena. Resultatet var et TV-sendt intervju (web-TV) der vi følger dommerne på vei til kampen, i garderoben mens de forbereder seg og til slutt på banen når de dømmer kampen. Les og se mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200&x=1&a=245678

Neste helg begynner finalene i BLNO, og den siste helgen i mars raser det på med både dobbelt finalekamp i BLNO, sluttspill i 1M (begge disse i Bergen) og sluttspillet i KL i Oslo. Innen utgangen av måneden vil alle vinnerne være klare. For dommerkomiteen har det betydd nye utfordringer med å finne ledige dommere. Nominasjonene blir lagt ut forløpende i Arbiter og på nyhetssiden:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

Sitatsiden vokser jevnt og trutt, og ettersom det er relativt enkelt å finne en webside man kan tømme seg på/i/over er det ikke mangel på bidrag i år heller. Journalister, spillere, coacher, publikummere og andre «besserwissere» har fyllt opp årets beholdning av mer eller mindre morsomme utsagn om dommerne. Les mer:
http://sitater.basketballdommer.com/

Ha en fin uke og helg, med eller uten ramsalt nordnorsk banning!