Nok en måned har gått, og serien nærmer seg nå slutten. Kulda har grepet tak i de fleste på Østlandet, og kraftig snøfall har også skapt litt trøbbel for enkelte av våre kollegaer. Men så langt har blokkerte datoer (og manglende blokkeringer på opptatte dager) vært mer til bry for DK enn dommere som har stått fast på flyplassen.

FIBA kaller inn alle kommissærer til obligatorisk oppfriskningskurs, eller «recycling» som de selv skriver på engelsk (!), denne gang i den kroatiske byen Zagreb. Vår mann i Zagreb blir Stein Moe som sammen med sine kollegaer fra hele Europa må gjennomgå en rekke teoriprøver på alt fra spilleregler til FIBAs mange reglementer. Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=243772

Neste lørdag er det klart for den årlige dommersamlingen der de dommerne som er aktuelle for sluttspillet i BLNO samles til en liten faglig seanse, denne gang på Lørenskog utenfor Oslo. Det er invitert 14 dommere, og flesteparten kommer. Kommer gjør også dommerkomiteens leder, trønderhøvding Knut Myhre, og O’dommerinstruktørogobservasjonsansvarlige T.C. Bakken. Les litt mer om dette her:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=243773

I NBA har det vært stille en stund, hvertfall på oppslag som setter fokus på dommernes prestasjoner. Men både i forrige uke, og igjen denne uken, har et par profilerte coacher blåst skikkelig ut mot prestasjonene til de gråkledde med fløyte. Og på tirsdag var det veteranen Joe Crawford som fikk skikkelig pepper fra Mike Brown. Mer om dette her:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=244029

I dag er det altså fredag. En dag i uken som jeg etter mange års erfaring med tekniske finurligheter har lært meg at man helst bør unngå å sette igang med større omgjøringer på. Gode gamle Murphy pleier nemlig å være aktiv på fredager, og dersom noe går galt blir det ofte en svært sen fredagskveld, og kanskje går hele helgen med til å rette opp i trøbbelet. Denne leksen har nok ikke de teknisk ansvarlige på Idrettens Hus lært ennå, de har nemlig tenkt å gå over til mobiltelefoni via sentralbordet i dag tidlig kl. 08:00 og tar samtidig bort de velbrukte telefonnummerne til NBBFs administrasjon. Og det er ikke bare fredag i dag, det er også fredag den 13. Les mer om dette, og merk dere nye telefonnummer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=243869

Ha en fin helg og vinterferie for de som har mulighet. Men vær forsiktig i skibakken i morgen, Murphy er observert også der.