Antallet «hyllefløyter» i Norge er dessverre stadig økende, og spesielt i Bergen synes det som om fenomenet rammer spesielt hardt. I uken som var fikk nemlig NBBFs dommerkomite beskjed om at nok en garvet forbundsdommer fra Bergen gir seg. Den «gamle» mannen, som også er innehaver av NBBFs Gullfløyte for sine 25 år som basketballdommer, har kanskje dømt sin siste kamp i nasjonale serier. Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=242460

De fleste har vel hørt om den legendariske coachen Bob «Bobby» Knight, mannen som har sagt og gjort det meste (bokstavelig talt) i NCAA-sammenheng. På YouTube.com kan man kjapt søke seg fram til alle godbitene der han gjør alt fra å kaste stoler inn på banen til å banne så det lyser på pressekonferanser eller i TV-programmer. På sine eldre dager har han nå blitt med på ESPN.coms nettspalte «Knight Watch» der han tar for seg ulike analyser på spillet i NCAA, ulike stjernespillere og i dette siste tilfellet også dommerne. At bedømming av skrittfeil er en utfordring også i USA er det liten tvil om når man ser videoklippene. Les (og se) mer:
http://espn.go.com/video/clip?id=3837838

Like før jul la den alltid like morsomme ironisten Pål Berg ut sine helt spesielle juleliste over sine «boktips», du vet de «tynne bøkene» som gjerne beskriver noe helt annet enn litteratur, men han er ikke snauere enn at han har satt seg selv på listen også. Vi kan ikke annet enn å humre litt i januarskjegget over flere av disse lett sarkastiske betraktningene der dommerne selvfølgelig får sitt pass påskrevet. Le(s) mer:
http://www.bvif.no/basket/lag/3B/article.php?id=659&p=