Ute i den store verden har Minnesotas coach, den tidligere Boston Celtics spilleren Kevin McHale, fått testet både kaffe- og TV-fasiliteter i lagets garderobe etter at han lørdag ble utvist i pausen etter 1. periode. Argumentasjonen rettet mot dommer Sean Corbin falt ikke i god jord, og etter to tekniske foul var det «bye bye» til McHale som dermed måtte se resten av kampen fra garderoben. Men laget hans vant, så det var kanskje en grei måte å ta lørdagskaffen på? Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=241614

At dommere stort sett får kjeft for å holde på er jo ikke akkurat noen nyhet, det er vel noe man i mange år har erfart i de fleste idretter der enkelte mennesker blir satt til å bedømme handlingene eller resultatene til andre mennesker. Og etterhvert han man også lest såpass mange respektløse uttalelser i media at man skulle tro det meste var sagt. Men den gang ei, i vår naboidrett ishockey løper ofte følelsene amok, både på og utenfor isen, og nylig fant jeg denne friske artikkelen i Romerikes Blad som antyder noe om hva nødne dommere nå gjør mot Lørenskogs puckslående gutter. Les mer:
http://www.rb.no/lokal_sport/article4036970.ece

Det nærmer seg sluttspill, og DK er igang med å se på muligheten for en «minisamling» for de dommerne som blir valgt ut til å dømme i sluttspillet i BLNO. Aktuell dag kan være lørdag 21. februar, og stedet blir Oslo. Mer informasjon kommer med det første, men det er all mulig grunn til å holde av denne dagen på kalenderen. Følg med på nyhetssiden:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

I begynnelsen av februar har DK sitt første komitemøte i 2009, og på sakslisten står saker som Forbundsdommerkurs 2009, nominasjon av dommere til ulike turneringer i inn- og utland og påmelding til FIBAs internasjonale dommerkurs. I mellomtiden er det viktig å holde av de viktigte dagene og helgene. Se kalenderen:
http://www.basket.no/t2.asp?p=44837

Ha en fin uke, med eller uten fresende lagledere!