Det kan virke svært underlig på oss som er litt uforstående at en NBA-dommer nå innrømmer å ha brukt ordet «boy» i sin kommunikasjon med en av spillerne i en kamp denne uken.

http://www.basket.no/t2.asp?p=35200&x=1&a=241074

Ikke bare er det en svært viktig spiller, nemlig Vince Carter på New Jersey Nets, men det endte også opp med 2 tekniske fouls, og dermed utvisning, så tidlig som i den andre perioden. Detroit vant også kampen med 8 poeng.

Men når dommeren selv er mørkhudet synes hele debatten som raser i amerikanske media å være litt malplassert. NBA-dommer Derrick Stafford har holdt på så lenge at betegnelsen «veteran official» benyttes i media, og han er en av de mest brukte dommerne de siste sesongene.

Men selv for de beste kan det tydeligvis koke over på en dårlig dag, problemet er bare at uttalelsene til de beste kommer på trykk over hele verden og ser svært dårlige ut rent sportslig. I seg selv internettets fortreffelighet og forbannelse i en og samme skikkelse.

At de gamle godseierne i sør hånlig brukte betegnelsen i sin tiltale av sine bomullsplukkende slaver er en ting, at begrepet dukker opp i 2008 i en NBA kamp uttalt av en mørkhudet dommer er egentlig ganske fantastisk.

Så er også NBA en liga der man ikke bør bli overrasket over noe. Se bare på unnskyldningen den tidligere superstjernen Charles Barkley brukte når han nylig ble tatt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand:

Han skulle bare kjøre rundt hjørnet for å få utført visse seksuelle tjenester av den medbrakte damen.

Og ennå er det lenge til sluttspillet… Dette tårner seg opp til å bli en munnfull for de fleste…

Mer om Sir Charles:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Barkley