Som de fleste har fått med seg har NBA-sirkuset startet igjen, og det tok ikke lang tid før sjekkheftet til gutta på kontoret ble tatt i bruk. NBAs restriktive mediapolitikk fører i det minste med seg mye omtale og enda mer inntekter, men man kan jo ha meninger om dette.

I forrige uke var den tidligere spilleren Reggi Theus i vinden, han er nå coach for Sacramento Kings og hadde ikke stor sans for at motstanderne fikk skyte langt flere straffekast enn hans lag. Karakteristikken av dømmingen var soleklar, men kostet ham en større sum penger i bot. Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=238539

Denver Nuggets egen Kenyon Martin kom i klammeri med veterandommer Joe Crawford, og etter å ha blitt utvist benyttet han det han kunne av obskøne adjektiver for å si hva han mente om Crawford. Men det likte jo NBA like dårlig og et par dager senere kom boten fra NBA også til ham. Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=238540

Imorgen tirsdag kommer en sak som egentlig er litt trist, hvertfall for NBBFs dommerkomite. Men jeg vil tro at flere av dere som er aktive vil savne en hyggelig og seriøs kolllega, og ikke minst en dyktig dommer, når en av våre rutinerte forbundsdommere har bestemt seg for å legge fløyten på hyllen. Personlig håper jeg på et come-back.. Mer å lese imorgen:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

Onsdag kommer det en interessant sak der en journalist har fulgt NBA-dommer Scott Foster og kollegaene hans noen dager på reise og sett hvordan dommerne har det utenfor banen. Det er både bilder og lydklipp å finne, samt interessante opplysninger om hvordan dommerne har det i en travel sesong. Mer om dette onsdag:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

Ha en fin uke, med eller uten feilskjær i innersvingen!