Vi er snart ferdig med august måned, og OL i Beijing er over på søndag. I «vår» sport basketball er det klart at verdensmesterne Spania skal møte USA i finalen på søndag etter å ha slått Litauen i semifinalen med 91-86. Amerikanerne på sin side nærmest knuste Argentina med 101-81i sin semifinale. Finalen sendes på NRK kl. 08:30, bronsekampen mellom Litauen og Argentina sendes kl. 06:00 (!). I gruppespillet ble Spania overkjørt av USA med 119-82, men vi kan jo håpe på at de ikke surfer inn til et OL-gull uten litt motstand fra Europa. Øvrige resultater og info i etterkant av finalene:
http://www.fiba.com

Vå kollega Josefin Winther fra Bergen har vært i Slovakia på en FIBA-arrangert camp for spillere, coacher og dommere, og har sendt inn reisebrev fra turen som vi allerede har publisert på basket.no. Mer om dette:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=230950

Alans sommeraktiviteter er fortsatt i vinden, og i år arrangerte han nok en gang sin Nationwide Camp, nå i den Hollandske byen Noordwijkerhout i stedet for i England. Ifølge vår kollega, Bergensbaserte Torkild Rødsand, var opplegget meget bra og svært lærerikt. Les mer:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35142&x=1&a=231442

Sesongen nærmer seg, men treningskampene står ikke i kø. Hva dette skyldes vet vi ikke, men faktum er vel at man kanskje venter på at OL skal bli ferdig? Så langt har vi kun fått inn 1 – en – kamp i Arbiter, og 0 – null – turneringer (!!!!), men vi regner med at det skjer mer fra kommende uke. Det er uansett viktig at de av dere som er aktive dommere nå oppdaterer tilgjengeligheten i Arbiter-kalenderen. Logg deg på:
http://www.thearbiter.net

Kommende uke regner vi med at både spilleregler og nye håndbøker i 2PO og 3PO blir lagt ut for nedlasting. Det kommer også en oversikt over alle endringene i et dokument som også består av FIBAs oppdaterte tolkninger. Disse har situasjoner som beskriver hvordan tolkningene skal praktiseres. Det vil vel ikke være noen bombe å antyde at årets teoriprøve vil hente stoff fra dette dokumentet. NBBF planlegger å ha trykket nye norske regelbøker innen dommersamlingen, men håndbøkene kommer nå i en egen bok som vil komme noe senere. Inntil videre kan man jo benytte pdf-filene. Følg med kommende uke på vår nyhetsside:
http://www.basket.no/t2.asp?p=35200

Pga forestående familieforøkelse har Richard Stokes i FIBA Europe meldt avbud til vår dommersamling. Heller ikke Øvrebø kunne komme, han skal nemlig dømme en VM-kvalifiseringskamp. Men det blir et spennende møte med en av verdens beste dommere, italienske Luigi Lamonica som har både EM, VM og OL på sin CV. Fredag dømte han forøvrig semifinalen i Beijing mellom USA og Argentina. Lamonica skal ha en gjennomgang av de nye reglene, samt holde foredrag på temaer som også har kommet inn fra coachmiljøet. Mer om dette kommer snart sammen med øvrig informasjon om samlingen/fellesseminaret (JA, vi prøver igjen….).

Ha en fin helg og kommende uke, med eller uten en grytidlig bronsefinale!