Nok en baskethelg er over, og vi må denne gang se på kåringen av «Helgens lengste ansikt».

Nei, vi snakker ikke om hverken Gimles lagleder (ble ifølge ham selv rævkjørt av dommerne fredag mot Tromsø) eller Ammeruds herrelag (som ledet hele kampen, men ga bort seieren til Fjellhamar de siste to minuttene).

Kandidat nr.1: Geir Matthiasen, som ved innsjekk på Torp flyplass ved 14-tiden fredag får beskjed om at dagens eneste fly til Bergen er kansellert, og må returnere hjem til Nesøya. Beskjeden var imidlertid helt grei for hans kone.

Kandidat nr. 2: Tor Kr. Ervik, som på grunn av kandidat nr. 1 fikk en telefon fredag kl. 15:00 om at han måtte hoppe inn som den 3. dommeren i BLNO-kampen mellom Gimle og Tromsø kl. 18.30. Gratulerer med debutkampen! Det var jo «på håret» at det ble 3 dommere i den kampen.

Kandidat nr. 3: Fredrikstaddommeren NN, som ved ankomst Apalløkka kl. 17:30 må konstatere at dommerbuksen ligger igjen hjemme. Men «lykken står den kjekke bi» heter det visst (les: hvor mye flaks er det lov til å ha), for i Joacims dommerbag lå det en dommerbukse som det var mulig å komme inn i OG få lukket igjen..

Avstemningen har funnet sted i verdig stillhet, og juryen 😉 har vel konkludert med at kandidat nr. 3 må få tittelen. Spesielt siden hendelsen også må ansees som et «hat-trick» eller «three-peat». Enkelte kan visst aldri få lærepenger nok.