En stakkars basketballsjel lar ikke anledningen gå fra seg til å se en god match…

Anledningen denne gang var noe man (helst) gjør bare en gang i livet, nemlig å gifte seg med den man ønsker å «elske og ære til døden skiller dere ad». Men med Miami som destinasjon var det lenge klart at vi ville bruke en kveld på å besøke American Airlines Arena og se med egne øyne om LeBron James, Dwyane Wade & co faktisk kan bli det «power house» som mange spådde før denne sesongen.

En liten time-out utenfor sjømannskirken i Miami, t.h. forlover Christian Holmsen.

Reisefølget var også basketballinteressert; konemor/basketballdommerenke har vært med på to NBA kamper på tidligere USA-turer, og min forlover, ex-lagkamerat og MVP i jr-NM finalen 1996, Christian Holmsen stilte villig opp. Vi var seks personer som bestilte billetter før sesongstart i november, og med hele tre hjemmekamper for Heat i denne uka var det litt å velge mellom.

Valget ble imidlertid enkelt da det viste seg at Kobe Bryant og Pau Gasol skulle komme på besøk til South Beach torsdag 10. mars! Mens sesongen utviklet seg ble det tydelig at begge lag hadde enkelte problemer med å finne formen. Lakers strevde rundt juletider, og tapte klart for Heat første juledag (16p). De siste ukene var det imidlertid Heat som hadde tapt fem kamper på rad, senest i sluttsekundene mot Chicago Bulls på hjemmebane. Gloheite Lakers fant selvtillit i sine åtte seire på rad, formlaget over noen i NBA akkurat nå.

Miami Heat har ikke hatt problemer med å bli kvitt billettene sine etter det ble kjent at the Big Three (Wade, James og Bosh) skulle spille sammen. Rykter skal ha det til at 20 selgere i markedsavdelingen fikk sparken i september da det ikke var flere billetter å selge… (!). Det er nå 4350 fans på venteliste til sesongbilletter. Vi hadde litt vanskeligheter med å få tak i billettene våre, og endte da også opp i «the nosebleed section» under taket, men med OK utsikt ned på banen. Heat segmenterer prisene etter antatt nivå på motstanderlaget, og dette var den dyreste hjemmekampen denne sesongen.

Stemningen før kampen kunne ikke vært mer spent. Media luktet blod etter Heats dårlige streak, og trener Spoelstra måtte svare på vanskelige spørsmål på alle pressekonferanser. Etter rapporter om at Heat-spillere gråt i garderoben da de tapte forrige kamp, har det haglet med kommentarer om at dette er ligaen der No Boys Allowed og Big Boys don’t cry. Forventningene har vært store, og dette var helt klart en kamp der hjemmelaget virkelig ville vinne!

Vi var på plass i god tid før kampstart og fikk med oss oppvarmingen. Og for en kamp det ble! Lagene vekslet på å lede, Chris Bosh hadde før kampen sagt at han ville ha ballen mer, og det ble mange gode post-situasjoner mot Gasol. Kobe var lik smooth i virkeligheten som på web-TV, og satte 19 poeng før pause.

Crew chief i kampen; NBA-dommer Mike Callahan i aksjon

Dommerne Mike Callahan, Tom Washington og David Guthrie hadde god kontroll gjennom hele kampen. Hele tre ganger måtte de ty til videosjekk for å bekrefte avgjørelser, og alle tre gangene ble førsteinntrykket stående. Først i slutten av 1 quarter da LeBron satte en presset lay-up med 0.2 sekunder igjen – og det ble stilt spørsmål om tiden var ute før han slapp ballen.

Så ved to anledninger de siste to minuttene for å finne ut om trioen hadde riktig call på hvem som skulle få ballen til innkast etter at den gikk ut over endelinjen. Den siste gangen var avgjørende for kamputfallet da Kobe Bryant mistet ballen ut over sidelinjen og det kunne se ut som om Wade slo den ut. Videoen viste at Kobe misset, og Miami Heat fikk ballen til innkast på stillingen 92-88 med 40 sekunder igjen.

Dwyane Wade spilte godt forsvar på Kobe, og sammen med LeBron James avgjorde han kampen med to steals, to straffetreff og en layup og en dunk siste to minutter.

Følelsen av 19.980 entusiastiske tilskuere (minus noen Lakers-tilhengere) som sto de siste minuttene og skrek, gav en elektrisk stemning som jeg ikke har opplevd på NBA-kamper tidligere og som sikkert var en forsmak på hvordan playoff games vil bli!

Med Celtics, Bulls, Spurs, Lakers, Mavericks, Thunder, Magic og Heat er i hvertfall jeg mer klar enn på mange sesonger til å følge innspurten og sluttspill!

Kampfakta og video med høydepunkter på NBA.com.